Crònica del Recital de Josep Pedrals (26/06/2008)


El Jorge, de Paranoia, va donar la benvinguda a l’acte d’en Josep Pedrals. La seva presentació és una mostra molt complerta d’allò que va ser aquest acte en un claustre sota les estrelles… “Senyores, senyors i coses,
Bona nit i benvinguts a aquest fantàstic espai per gaudir d’un altre dels dijous poètics que organitza Paranoiaaccions, en aquet cas amb la col·laboració de l’Escola Pia, Omnium Cultural, Llibreria Llegim, Grupassa. Avui m’ha tocat a mi, en Jorge, solter, presentar l’acte que ens ocupa; un recital poètic de i a càrrec de Josep Pedrals.
Josep Pedrals va nèixer a Barcelona a l’any 1979, any dominat per la influència del cavall en l’horòscop xinès, la mort de Blas de Otero i John Wayne, l’estrena d’Alien i l’aprovació d’una cosa anomenada Estatut d’Autonomia. El seu signe és capricorn de qui diuen que és un signe tranquil, ambicios i disciplinat, amb un bon sentit de l’humor encara que amb certa tendència al pessimisme.
Josep Pedrals és poeta i recitador. Ha treballat de llibreter durant un temps fet que l’uneix a un gremi de persones, els llibreters, que fins ben entrat el segle XX eren definits com exemples de lladres i mentiders. Porta més de 10 anys de poesia als escenaris. Des de l’any 1997 és activista a favor del valor de l’oralitat de la poesia. Ha coordinat i coordina diversos cicles de poesia en locals de Barcelona i Cornellà i actua constantment pels Països Catalans, per Europa i Amèrica amb més d’un miler de recitals en tot tipus de festivals i cicles. Ha treballat un dels gèners més injustament menystingut dintre de la poesia que es la vinculada al mon infantil. Va ser membre fundador de la revista objectual Al buit i codirector de l’obra teatral Wamba va!, estrenada amb èxit al Mercat de les Flors de Barcelona. Ha treballat en l’ensenyament de la poesia (per al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i per al CaixaForum). És autor de: .Els buits enutjosos (Ass. Cult. Container, 1999) .Escola italiana (Edicions 62/Empúries, 2003) .És un poema! (dins Qui no mereix una pallissa, L’Esfera dels Llibres, 2005) .Eclosions (amb fotopoemes d’Ester Andorrà, labreu, 2005) .El furgatori (labreu, 2006) .En l’“¡ai, adéu!” (amb il·lustracions de Marc Torrent, Cafè Central, 2006) .En/doll (llibre-disc amb Guillamino, Bankrobber/labreu, 2007) .El motí (CD cantata infantil amb música de Josep Vila, L’Auditori, 2007).
I sense afegir res més perque aquí hem vingut a veure i escoltar poesia i no a veure’m a mi, faig la meva feina i presento a Josep Pedrals.“
Jorge Jiménez, a 26 de juny de 2008 al claustre de l’Escola Pia.